Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Košický kraj

Zdržania pre kontroly sa na cestách v Košickom kraji zmierňujú

Voľný pohyb osôb je od 8. do 13. apríla 2020 na Slovensku obmedzený. Zakázané je aj uplatňovanie práva pokojne sa zhromažďovať s výnimkou osôb žijúcich v spoločnej domácnosti. Rozhodla o tom vláda v rámci rozšírenia opatrení počas núdzového stavu. Obmedzenie má zabrániť masovému navštevovaniu sa počas veľkonočných sviatkov, a tým riziku zvrátenia doterajšej pozitívnej tendencie minimalizácie šírenia nového koronavírusu na Slovensku. Na snímke policajná hliadka počas kontroly vodičov na ceste na horskom priechode Dargov medzi okresmi Trebišov a Košice - okolie v stredu 8. apríla 2020. Foto: TASR - Roman Hanc

Čo sa týka hraničných priechodov v Košickom kraji a nákladnej dopravy, najväčšie zdržania hlásia vo Vyšnom Nemeckom a v Milhosti v smerom do Maďarska.

Košice 8. apríla (TASR) – Kolóny na cestách v Košickom kraji z dôvodu policajných kontrol pre obmedzenie voľného pohybu sa zmierňujú.



Ako informuje dopravný servis Rádia Košice, vodiči sa zdržia napríklad na ceste od Moldavy nad Bodvou do Košíc, ďalej v Krásnej, Barci, Šebastovciach a Valalikoch. Ďalej ich evidujú v Lorinčíku - Malej Ide a v oboch smeroch aj v Košickej Novej Vsi, na trase Bukovec - Myslava, v Košických Oľšanoch a v Kostoľanoch nad Hornádom.



Zelená vlna RTVS informuje, že kolóny sa tvoria za obcou Sady nad Torysou smerom do Košíc, dopoludnia ich evidovali aj na výjazde zo Strážskeho do Vranova nad Topľou či na Dargove. Podľa Stella centra by so zdržaním mali vodiči počítať aj na D1 pri Lemešanoch v smere do Košíc.

Čo sa týka hraničných priechodov v Košickom kraji a nákladnej dopravy, najväčšie zdržania hlásia vo Vyšnom Nemeckom a v Milhosti v smerom do Maďarska.