Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Košický kraj

Dve maďarské turistky sa stratili v Slovenskom raji

Ilustračná snímka Foto: TASR – Milan Kapusta

Po tom, ako ich našli, ich horskí záchranári transportovali na Pílu - Piecky, odkiaľ pokračovali samostatne motorovým vozidlom.

Spišská Nová Ves 8. apríla (TASR) - Dve maďarské turistky sa v nedeľu (7. 4.) večer stratili v Slovenskom raji, pomáhali im horskí záchranári. Horská záchranná služba (HZS) na webe informovala, že dvojica vo veku 22 a 19 rokov sa vybrala na túru cez roklinu Piecky neskoro a nedostatočne vybavená.

"Za roklinou zle odbočili a dostali sa na Glackú cestu. Po zotmení začali blúdiť bez postačujúceho svetelného zdroja v lesnom teréne, až napokon z miesta Malé Zajfy požiadali o pomoc. Záchranárom zároveň poskytli súradnice GPS, čím bolo možné overiť si ich presnú polohu," uviedla HZS.

Po tom, ako ich našli, ich horskí záchranári transportovali na Pílu - Piecky, odkiaľ pokračovali samostatne motorovým vozidlom. Turistky urobili podľa HZS správne rozhodnutie, keď kontaktovali v neznámom teréne záchranárov a po nahlásení udalosti a svojej polohy zotrvali na tomto mieste až do ich príchodu.