Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Košický kraj

Eurovia SK po prijatí opatrení začala obnovovať stavebné práce

Na snímke zrekonštruovaný kruhový objazd na Moldavskej ceste. Zhotoviteľ stavby bola spoločnosť EUROVIA SK. Foto: TASR - Roman Hanc

V organizácii prác došlo k zmenám tak, aby minimalizovali styk viacerých osôb jednak pri samotnej práci, ale aj pri presunoch na stavby, v šatniach či v ubytovniach.

Košice 31. marca (TASR) – Väčšina stavebných prác spoločnosti Eurovia SK, ktorá sídli v Košiciach, bola v uplynulých dvoch týždňov utlmená. Pre TASR to uviedla hovorkyňa firmy Simona Tančáková s tým, že prijali viacero preventívnych opatrení v súvislosti so šírením sa nového koronavírusu. Vďaka nim podľa jej slov začali v pondelok (30. 3.) práce obnovovať.

Ako spresnila, niektoré práce v uvedenom období pokračovali v obmedzenom režime. „Za ten čas sme prijali rozsiahly balík mimoriadnych bezpečnostných opatrení na zamedzenie šírenia nákazy a ochranu našich zamestnancov - vybavenie pracovníkov ochrannými rúškami, rukavicami, dezinfekčnými prostriedkami a podobne,“ dodala s tým, že prehodnotili aj pracovné postupy.

V organizácii prác podľa Tančákovej došlo k zmenám tak, aby minimalizovali styk viacerých osôb jednak pri samotnej práci, ale aj pri presunoch na stavby, v šatniach či v ubytovniach.