Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Košický kraj

Firma RCC v Prakovciach nesúhlasí s návrhom na konkurz

Predseda vlády SR Robert Fico, na snímke vľavo počas rozhovoru s pracovníkmi fabriky. Foto: TASR/Milan Kapusta

Spoločnosť Railway Casted Components (RCC) so závodom na výrobu odliatkov pre vagónový priemysel v Prakovciach (okr. Gelnica) nesúhlasí s návrhom na konkurz.

Prakovce 23. marca (TASR) – Spoločnosť Railway Casted Components (RCC) so závodom na výrobu odliatkov pre vagónový priemysel v Prakovciach (okr. Gelnica) nesúhlasí s návrhom na konkurz, ktorý proti firme podala STEMP – M&G, s.r.o., z Popradu. Vedenie RCC deklaruje, že je naďalej odhodlané hľadať východisko pre firmu, ktorej výrobný a odbytový program utrpel v dôsledku rusko–ukrajinskej krízy.

"Návrh na konkurz nás prekvapil, pretože so všetkými našimi veriteľmi sme v pravidelnom kontakte, nevyhýbame sa im a hľadáme riešenia," vyhlásila dnes generálna riaditeľka RCC Irina Mileva. Dodala, že konkurz vníma aj ako istú formu nátlaku, ktorou sa daný veriteľ snaží donútiť RCC k uhradeniu dlžnej sumy.

Vedenie RCC deklaruje, že zároveň stále hľadá riešenia pre zamestnancov, ktorých sa bude týkať oznámené hromadné prepúšťanie. Ide o pracovné príležitosti v iných firmách z akcionárskeho portfólia. V súčasnosti už šiesti bývalí pracovníci RCC získali zamestnanie vo firme Tatravagónka Poprad, pričom táto strojárenská fabrika aktuálne hľadá ďalších 14 nových zamestnancov.

"Mám informácie, že v krátkom čase sa počet nových voľných pracovných miest v Poprade ešte zvýši, a to bude ďalšia príležitosť pre našich zamestnancov, ktorí v Prakovciach prišli, alebo prídu o prácu,“
povedala Mileva. Pracovné pohovory o možnosti získať zamestnanie v Poprade bude firma organizovať v Prakovciach. „Robíme maximum pre to, aby sme to našim ľuďom čo najviac uľahčili," konštatovala generálny riaditeľka.