Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Košický kraj

Hasiči zastavili oheň z poľa tesne pred benzínkou v Trebišove

Požiar suchej slamy na poli pri meste Trebišov sa rozšíril až k benzínovej pumpe na ulici M. R. Štefánika. Hasičom sa podarilo požiar lokalizovať až niekoľko metrov od benzínovej čerpacej stanice. Foto: TASR/Roman Hanc

Zasahovalo celkovo sedem hasičov s troma cisternami.

Trebišov 16. júla (TASR) – Zásah hasičov dnes popoludní uchránil pred hrozbou ohňa čerpaciu stanicu pohonných látok v Trebišove na Štefánikovej ulici. Na blízkom poli horela slama a oheň sa v horúcom počasí a pod vplyvom vetra rýchlo šíril. Príslušníkom Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) sa ho podarilo zadržať len zhruba desať metrov od benzínovej pumpy.

"Došlo k požiaru slamy na riadkoch s rozlohou asi 50 hektárov. Uchránené boli čerpacia stanica Slovnaftu, ďalšie pole s obilím s rozlohou osem hektárov a regulačná stanica plynu," uviedol pre TASR veliteľ zásahu hasičov Milan Kudrec. Výjazd začal krátko popoludní a trval 2,5 hodiny, zasahovalo celkovo sedem hasičov s troma cisternami.

Požiar suchej slamy na poli pri meste Trebišov sa rozšíril až k benzínovej pumpe na ulici M. R. Štefánika. Hasičom sa podarilo požiar lokalizovať až niekoľko metrov od benzínovej čerpacej stanice. Na snímke pohľad na horiacu suchú slamu na poli.
Foto: TASR/Roman Hanc


Fotograléria: Požiar suchej slamy ohrozoval benzínku




Pre požiar došlo k uzávierke cesty, pracovníkov a zákazníkov čerpacej stanice upozornili na možné nebezpečenstvo. Dôvodom vzniku šíriaceho sa ohňa bola zrejme manipulácia s otvoreným plameňom.