Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Košický kraj

Hasiči v Košickom kraji hasili v noci strechy dvoch rodinných domov

Ilustračné foto. Foto: TASR

V prvom prípade išlo o požiar strechy rodinného domu v obci Beniakovce v okrese Košice okolie. Druhý požiar bol v Turni nad Bodvou.

Beniakovce/Turňa nad Bodvou 1. novembra (TASR) – Hasičov v Košickom kraji zamestnávali v noci nadnes dva požiare striech rodinných domov.

Ako pre TASR uviedol operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Košiciach, v prvom prípade išlo o požiar strechy rodinného domu v obci Beniakovce v okrese Košice okolie. Udalosť bola nahlásená v piatok (31.10.) o 21.45 h. Požiar zasiahol nielen strechu a podkrovie, ale aj časť domu. Hasiči z Košíc a Bidoviec hasili plamene a rozoberali strechu. Škoda bola vyčíslená na 150.000 eur.

Druhý požiar podľa operačného dôstojníka nahlásili dnes o 1.37 h v Turni nad Bodvou. Aj v tomto prípade sa oheň šíril strechou rodinného domu, avšak hasenie komplikovala jej sendvičová konštrukcia. Aj tu hasiči z Moldavy nad Bodvou rozoberali strechu a podľa predbežných zistení vznikol požiar preto, že okolo dymovodu bol pripevnený molitan. Pri hasení pomáhali aj dobrovoľní hasiči z Turne nad Bodvou. Škoda na rodinnom dome bola vyčíslená na 10.000 eur.