Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Košický kraj

V košickej nemocnici vypukol požiar, priestory opravujú

V Univerzitnej nemocnici Louisa Pasteura Košice na Rastislavovej ulici vypukol vo štvrtok 17. júna 2021 popoludní požiar. Foto: TASR - František Iván

Ako pre TASR uviedla hovorkyňa nemocnice Monika Krišková, požiar vypukol na septickom oddelení Kliniky úrazovej chirurgie urgentného príjmu UNLP.

Košice 17. júna (TASR) - V Univerzitnej nemocnici Louisa Pasteura (UNLP) Košice na Rastislavovej ulici vypukol vo štvrtok popoludní požiar. Priestory aktuálne prechádzajú rekonštrukciou. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Košiciach Jana Matis Libová.

Požiar je už lokalizovaný. Začalo horieť na prvom poschodí v jednom z monoblokov. Z dôvodu zadymenia bolo doposiaľ evakuovaných šesť pacientov z vyšších poschodí. Podľa aktuálnych informácií ďalšia evakuácia nie je potrebná,“ spresnila. Dodala, že spôsobené škody budú pravdepodobne vysoké, na miesto bola vyslaná aj expertízna skupina.



Ako pre TASR uviedla hovorkyňa nemocnice Monika Krišková, požiar vypukol na septickom oddelení Kliniky úrazovej chirurgie urgentného príjmu UNLP. K zraneniam nedošlo. Vzhľadom na rozsah požiaru však napokon musí byť z technických dôvodov evakuovaných, resp. presunutých do okolitých nemocníc 60 pacientov z Kliniky úrazovej chirurgie a Oddelenia anesteziológie a intenzívnej medicíny. „Príčina požiaru bude predmetom vyšetrovania,“ doplnila.
V Univerzitnej nemocnici Louisa Pasteura (UNLP) Košice na Rastislavovej ulici vypukol vo štvrtok 17. júna 2021 popoludní požiar.
Foto: TASR - František Iván

Do nemocnice prišiel aj premiér Eduard Heger (OĽANO), ktorý sa v rámci svojho pracovného programu nachádzal na východnom Slovensku. Vyzdvihol rýchlu evakuáciu pacientov. „Hneď, ako som sa to dozvedel, prišiel som na miesto. Chcem sa poďakovať všetkým základným zložkám, či už hasičom alebo policajtom, ale vôbec aj personálu nemocnice, pretože tú koordináciu zvládli veľmi dobre,“ povedal s tým, že k žiadnej ujme na zdraví nedošlo.