Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Košický kraj

Hlina organizuje v Košiciach míting, cieľom je bezpečnosť v okolí osád

Alojz Hlina Foto: TASR/Martin Baumann

Na stretnutí chce poskanec predstaviť aj konkrétny projekt mobilných policajných staníc pri vybraných osadách.

Bratislava 23. augusta (TASR) - Hlavná ulica v Košiciach bude v nedeľu (24.8.) popoludní miestom verejného zhromaždenia, na ktorom sa bude hovoriť o nevyhnutnosti zlepšenia bezpečnostnej situácie obyvateľov susediacich so sociálne vylúčenými spoločenstvami. Stretnutie sa začne o 16.00 h pri Dolnej bráne.

Verejný protest proti súčasnej situácii zvolal nezaradený poslanec NR SR Alojz Hlina. "Situácia sa v tejto oblasti zhoršuje a je nevyhnutné prestať si zakrývať oči a situáciu bagatelizovať," uviedol.

Na stretnutí chce preto predstaviť aj konkrétny projekt mobilných policajných staníc pri vybraných osadách. "Ak by si kompetentní projekt mobilných policajných staníc osvojili a podporili ho, určite by to pomohlo situáciu zlepšovať," skonštatoval.

Poslanec takisto oznámil, že predseda Výboru NR SR pre obranu a bezpečnosť Jaroslav Baška (smer-SD) zvolal pokračovanie mimoriadnej schôdze Výboru NR SR pre obranu a bezpečnosť, ktorá sa má zaoberať množiacimi sa útokmi na osoby v dôchodkovom veku, prevažne v blízkosti osád.

Hlina pripomenul, že táto schôdza je zvolaná a formálne otvorená už od februára. Pokračovanie schôdze bude spojené s výjazdovým zasadnutím výboru, ktoré sa uskutoční v dňoch 2.-4.septembra na východnom Slovensku.

Mimoriadne rokovanie výboru iniciovala opozícia; od ministra Kaliňáka chcela analýzu bezpečnostnej situácie a návrh opatrení na zlepšenie bezpečnostnej situácie v oblasti páchania násilných trestných činov na osobách v dôchodkovom veku.