Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Košický kraj

Horskí cyklisti môžu v Spišskej Novej Vsi jazdiť na singletrailoch

Ilustračná foto. Foto: TASR – František Iván

Práce na vybudovaní singletrailov realizovali Lesy mesta Spišská Nová Ves v spolupráci s viacerými subjektmi.

Spišská Nová Ves 4. júla (TASR) – Vyznávači horskej cyklistiky môžu v Spišskej Novej Vsi jazdiť od pondelka (5. 7.) na dvoch nových singletrailových trasách. Užívanie tratí, ktorých vybudovanie trvalo dva roky, odštartujú Singletrail preteky pre deti a mládež do 18 rokov. TASR o tom informovala Edita Gondová z kancelárie primátora mesta.

"Singletrailové trasy sa nachádzajú v blízkosti bývalého lyžiarskeho areálu Rittenberg. Ide o dve jednosmerné trasy určené pre jedného cyklistu," priblížila s tým, že detský trail má dĺžku približne 300 metrov, "Novoveský trail" je dlhý 1,5 kilometra. Štart detskej trasy sa nachádza začiatku Novoveskej Huty smerom na mestskú časť Ferčekovce, Novoveský začína na lúke Šmakartovec alebo na vrchu Skalka a vedie v rovnakom smere.

Práce na vybudovaní singletrailov realizovali Lesy mesta Spišská Nová Ves v spolupráci s viacerými subjektmi. "Jednu zo singletrailových trás navrhol a pomohol vybudovať dvojnásobný majster Slovenskej republiky v zjazdovej cyklistike a zároveň celkový víťaz Slovenského pohára v kategórii Elite Jozef Ondič," uviedla Gondová.

Podľa slov riaditeľa Lesov mesta Jána Nováka je v budúcnosti v pláne vybudovanie ďalších trás, na Rittenbergu a Šmakartovci. "Dúfam, že možnosť využitia singletrialov zvýši atraktívnosť turistiky v našich lesoch, a to nielen pre domácich, ale aj pre turistov," skonštatoval.

Singletrail preteky sa uskutočnia na futbalovom ihrisku v Novoveskej Hute. "V rámci nich bude od 9.00 h prebiehať škola trailu spojená s obhliadkou trate a inštruktážou," uzavrela Gondová s tým, že štart pretekov je naplánovaný na 13.00 h.