Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Košický kraj

Polícia zadržala na hranici piatich cudzincov z Afriky a Afganistanu

Ilustračné foto Foto: TASR

Väčšinu z nich následne z územia našej krajiny vyhostili.

Sobrance 7. marca (TASR) - Muži zákona zadržali v týchto dňoch na slovensko-ukrajinskom pohraničí viacerých cudzincov z afrických krajín a Afganistanu. Väčšinu z nich následne z územia našej krajiny vyhostili.

K zadržaniu troch štátnych príslušníkov Angoly, Konžskej demokratickej republiky a Afganistanu došlo v stredu 5. marca v katastri obce Ruský Potok, informovala Agnesa Kopernická z Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície so sídlom v Sobranciach.

Cudzinci bez cestovných dokladov prekročili štátnu hranicu z Ukrajiny na Slovensko nepovoleným spôsobom, a to mimo hraničného priechodu. Na našom území sa následne zdržiavali neoprávnene.

Zadržaného Afganca odovzdala polícia vzhľadom na to, že bol mladistvý, príslušnému úradu práce sociálnych vecí a rodiny. "Ďalší dvaja cudzinci boli zo Slovenska administratívne vyhostení," doplnila Kopernická.

Polícia zadržala cudzincov na východnej hranici bez cestovných dokladov aj vo štvrtok (6.3.), a to v katastri obce Vyšné Nemecké. Išlo konkrétne o dvoch Afgancov, ktorí prekročili, podobne ako v prvom prípade, slovensko-ukrajinskú štátnu hranicu nepovoleným spôsobom. Aj oni neskôr opustili naše územie na základe administratívneho vyhostenia.