Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Košický kraj

Hygienikom z Michaloviec pomôžu príslušníci Ozbrojených síl SR

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Oliver Ondráš

Okres Michalovce prejde od pondelka na základe COVID automatu z bordovej do čiernej fázy, ktorá zodpovedá tretiemu stupňu ohrozenia.

Michalovce 24. októbra (TASR) – Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) so sídlom v Michalovciach eviduje roztrúsený výskyt ochorenia COVID-19 po celom okrese. Ako pre TASR uviedla regionálna hygienička Janka Stašková, od pondelka (25. 10.) im majú vypomáhať aj príslušníci Ozbrojených síl SR. V kontrolách prevádzok budú pokračovať.

Spresnila, že zaznamenávajú rodinné prípady aj šírenie nového koronavírusu u školopovinných detí. Odporučili aj zákaz prezenčnej formy vyučovania na michalovskej základnej umeleckej škole – hudobný odbor.

Počet infikovaných podľa jej slov naďalej prudko rastie. „Pracujeme nonstop vrátane soboty a nedele, od pondelka nám prídu na výpomoc príslušníci ozbrojených síl a taktiež budeme naďalej pokračovať v prísnych kontrolách v prevádzkach a najmä v tých, ktoré sú v čiernej fáze COVID automatu zakázané,“ povedala.

Podľa Staškovej sú pracovníci RÚVZ nielen maximálne vyťažení, ale často sa stretávajú aj s „hnevlivými a arogantnými útokmi pri epidemiologickom vyhľadávaní kontaktov a osobnej kontrole dodržiavania nariadených opatrení“.

Okres Michalovce prejde od pondelka na základe COVID automatu z bordovej do čiernej fázy, ktorá zodpovedá tretiemu stupňu ohrozenia.