Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Košický kraj

Mesto Košice má záujem o ázijského investora

Ustanovujúce rokovanie Mestského zastupiteľstva mesta Košice. Na snímke novozvolený primátor Košíc Richard Raši s insígniami po zložení sľubu. Foto: TASR/František Iván

Minister hospodárstva SR Peter Žiga (Smer-SD) spolu s primátorom Košíc Richardom Rašim rokovali s ázijským investorom o možnej investícii v metropole východu.

Košice 19. októbra (TASR) - Minister hospodárstva SR Peter Žiga (Smer-SD) spolu s primátorom Košíc Richardom Rašim rokovali s ázijským investorom o možnej investícii v metropole východu. Informáciu priniesol denník Hospodárske noviny (HN).

Podľa zistení HN by malo ísť o investíciu ázijského výrobcu elektrotechniky vo výške sto miliónov eur a tisíc pracovných miest.

Rezort hospodárstva nevylúčil záujem investora o Košice. "Ministerstvo hospodárstva dlhodobo nekomentuje rokovania s potenciálnymi investormi, ktoré nie sú ukončené, ale v súčasnosti nevylučuje vážny záujem o lokalitu Košíc. Jednou zo zásadných priorít tohto vedenia rezortu je dotiahnuť významné investície aj do oblastí s vyššou mierou nezamestnanosti, teda aj na východné Slovensko," uviedol pre TASR hovorca ministerstva Maroš Stano.

Podľa vedúceho Komunikačného referátu košického magistrátu Jozefa Marka sa primátor mesta pravidelne stretáva s investormi, ktorí majú záujem investovať v kraji. "Tak tomu bolo aj v prípade predstaviteľov ázijskej spoločnosti. Z pochopiteľných dôvodov ale nebudeme predbiehať udalosti a špecifikovať podrobnosti, no veríme, že čoskoro prinesieme Košičanom dobré správy o vytvorení nových pracovných príležitostí v našom meste," dodal Marko.