Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Košický kraj

Knižnica pre mládež privíta D. Heviera, oslávia spoločne jubileum

Danie Hevier Foto: TASR/Peter Kollár

Do Košíc zavíta 25. mája, v pobočke LitPark na Kukučínovej 2 sa stretne s čitateľmi o 11.00 h.

Košice 21. mája (TASR) - Knižnica pre mládež mesta Košice oslavuje 60 rokov svojho pôsobenia. Spolu s ňou si svoju tohtoročnú šesťdesiatku príde pripomenúť spisovateľ Daniel Hevier. Svoje jubileum sa rozhodol osláviť netradične, veľkým cestovateľským turné s názvom Hevi Tour, počas ktorého absolvuje až 60 stretnutí s mládežou po celom Slovensku a neobíde ani Košice.

Do Košíc zavíta 25. mája, v pobočke LitPark na Kukučínovej 2 sa stretne s čitateľmi o 11.00 h. "Veľmi nás teší, že môžeme našim čitateľom sprostredkovať toto symbolické narodeninové stretnutie dvoch šesťdesiatnikov, ktoré garantuje nielen skvelú zábavu nabitú detskou literatúrou, ale aj veselú muziku. A, samozrejme, nebude chýbať možnosť stať sa majiteľom jubilejnej knihy Daniela Heviera aj s jeho lukratívnym podpisom," povedala o nadchádzajúcej návšteve Iveta Hurná, riaditeľka košickej knižnice.

Hevi Tour sprevádza literárna a výtvarná súťaž pre mladé talenty pod názvom Fantázia na baterky a prezentácia najnovšej, už 60. Hevierovej knihy Svet zachránia rozprávky. "Kniha je určená pre deti od deväť rokov a predstavuje zmes rozprávky andersenovskej a modernej rozprávky s prvkami fantasy. V jej moderných postavách môžu malí čitatelia spoznať cínového vojačika, dievčatko so zápalkami či Gerdu a Kaya zo Snehovej kráľovnej," priblížila knihu Iveta Hurná.

Ako symbolické vstupné na toto stretnutie deťom poslúži vybitá baterka, ktorou prispejú k ekologickej recyklácii a podporia tak ochranu životného prostredia. Súčasťou turné je tiež súťaž Fantázia na baterky, zložená z literárno-výtvarnej súťaže a zo súťaže v zbere vybitých batérií. Obe budú vyhodnotené v decembri, v deň spisovateľových 60. narodenín.