Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Košický kraj

Výťažok z koncertu pre hendikepované deti pôjde na detský tábor

Martin Harich Foto: Tomáš Gerši/TASR

Na koncerte spolu vystúpia profesionálni umelci spolu s nadaným hendikepovanými deťmi. Svoj koncert zahrá u detí obľúbený Martin Harich.

Košice 13. februára (TASR) - Na benefičnom koncerte Usmej sa na mňa si budú môcť symbolicky podať ruku zdravotne hendikepovaní ľudia so zdravými. Podujatie sa bude konať 23. februára o 17.00 h v Historickej radnici v Košiciach pod záštitou primátora mesta. Ako uviedla predsedníčka občianskeho združenia (OZ) Usmej sa mňa Erika Bočeková, tradične vystúpia profesionálni umelci spolu s nadaným hendikepovanými deťmi, dokonca v troch vystúpeniach budú kooperovať. Diváci sa môžu tešiť na Martina Haricha, Kaschauer Klezmer Band , Lilly, Martina Leca, Uno Star, ale hlavnými hviezdami večera budú výnimočné deti. Programom bude sprevádzať Eva Černá. Výťažok z koncertu je určený na špeciálny letný tábor pre tieto deti.

„Myšlienka založiť OZ vznikla pred desiatimi rokmi ako potreba pomôcť zdravotne hendikepovaným deťom začleniť sa do spoločnosti a dopriať im aspoň časť možností ako majú zdravé deti,“ povedala Bočeková. Zdôraznila, že za túto dobu poskytli rekreáciu 590 deťom, či už v letných táboroch na Slovensku, alebo pri mori. „Nakúpili sme pomôcky pre nich v hodnote 110.581 eur, usporiadali 53 podujatí, založili štyri športové kluby,“ dodala Bočeková. Dobrovoľnícka činnosť združenia bola toho roku ocenená aj Plaketou primátora mesta Košice.

„Na benefičnom koncerte by sme sa chceli verejne poďakovať aj našim partnerom, ktorí nám verili od začiatku a symbolicky im udeliť Rad detského úsmevu“, doplnila informácie o pripravovanom podujatí podpredsedníčka združenia Dagmar Kočiová. Na koncerte bude odovzdný symbolický šek rodinám ťažko zdravotne postihnutých detí, ktorí sú v zložitej situácii. Zároveň sa účastníci budú môcť dozvedieť o kúpe špeciálnej rampy na boccu pre vozíčkarov, ale aj o ďalších projektoch OZ Usmej sa na mňa, ktoré budú zhrnuté v ich vlastných novinách Nevšedník.