Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Košický kraj

Anonymom nahlásenú bombu v košickej U.S.Steel policajti nenašli

Policajti zasahujú v Košiciach. Foto: TASR/František Iván

Na mieste zasahovali policajné hliadky a psovodi so služobnými psami na vyhľadávanie výbušnín.

Košice 24. marca (TASR) – Anonym dnes ráno nahlásil na tiesňovú linku 158, že vo vstupnom areáli spoločnosti U. S. Steel v Košiciach je bomba. Administratívne budovy, ktoré sú v tejto časti podniku, následne evakuovali. Na mieste zasahuje polícia, prítomné sú aj ďalšie záchranné zložky.



"Krátko pred 6.00 h oznámil anonym na tiesňovú linku 158, že vo vstupnom areáli tejto spoločnosti je bomba, takže ihneď boli na miesto vyslané záchranné zložky," potvrdila pre TASR košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Hovorca U. S. Steel Košice Ján Bača uviedol, že ide o administratívne budovy, ktoré sú mimo prevádzky podniku. "Samozrejme, tí, ktorí pracujú v týchto budovách, ich museli pre bezpečnosť opustiť. Polícia momentálne preveruje situáciu," povedal s tým, že výroba v podniku pritom ďalej pokračuje.

"Pyrotechnické prehliadky priestorov spoločnosti boli ukončené o 11.00 hodine s negatívnym výsledkom," informoval TASR košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

Polícia po šíriteľovi poplašnej správy intenzívne pátra. "V tejto súvislosti vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach začal trestné stíhanie pre prečin šírenia poplašnej správy s trestnou sadzbou jeden až päť rokov," konštatoval Szabó.