Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Košický kraj

VIDEO: Košice budú mať priamu leteckú linku do nemeckého Kolína

Foto: TASR

Na linke sa bude lietať počas letného letového poriadku vo štvrtok a v nedeľu, počas zimného letového poriadku v pondelok a piatok.

Košice 3. apríla (TASR) – Košice budú mať priame letecké spojenie s nemeckým Kolínom. Pravidelnú linku na tejto trase spustia od 25. júna a dvakrát týždenne ju bude prevádzkovať spoločnosť Wizz Air. Oznámili to dnes predstavitelia tohto nízkonákladového prepravcu a letiska Košice.

"Očakávame, že toto nové spojenie bude výrazne stimulovať cestovný ruch v oboch smeroch, ako aj intenzívne obchodné vzťahy medzi oboma krajinami," uviedla manažérka komunikácie Wizz Air Sorina Ratzová.



Na linke sa bude lietať počas letného letového poriadku vo štvrtok a v nedeľu, počas zimného letového poriadku v pondelok a piatok. Odlet z Košíc počas letného letového poriadku je naplánovaný o 6.00 h a spiatočný let z Kolína o 8.30 h. Zriadenie dlhoočakávanej linky do Nemecka je podľa výkonného riaditeľa a predsedu predstavenstva košického letiska Michaela Tmeja významný míľnik nielen pre letisko, ale aj pre mesto Košice a celé východné Slovensko. Tento krok v rámci spolupráce všetkých partnerov ocenili aj primátor Košíc Richard Raši a predseda Košického samosprávneho kraja (KSK) Zdenko Trebuľa.



"V Košiciach a blízkom okolí evidujeme viac ako 60 investorov z Nemecka a som presvedčený o tom, že linka Košice – Kolín bude obrovským prínosom nielen pre rozvoj cestovného ruchu, ale aj rozvoj obchodu a zahraničných investícií," konštatoval Raši. Predseda KSK pripomenul, že východné Slovensko bude s Nemeckom spojené priamou leteckou linkou prvýkrát v histórii. "Náš región rozhodne má čo ponúknuť nielen nemeckým turistom, ale aj nemeckým investorom a podnikateľom," dodal Trebuľa.



Wizz Air má v Košiciach jednu zo svojich základní. Jeho ďalšou novou linkou bude od 23. júna už skôr oznámené spojenie s izraelským Tel Avivom.