Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Košický kraj

Cez víkend obmedzia v Košiciach dopravu na Šoltésovej ulici

Ilustračné foto. Foto: TASR Erika Ďurčová

Na základe rozhodnutia krízového štábu mesta Košice došlo v uplynulom týždni k odstráneniu staticky narušeného múru na uvedenej ulici.

Košice 17. júla (TASR) – Akákoľvek doprava na Šoltésovej ulici v košickej mestskej časti Juh bude počas soboty a nedele vylúčená, a to od 7:00 do 15:00. Dôvodom je výrub 16 stromov – pajaseňov žliazkatých, ktoré patria medzi invázne dreviny. Informuje o tom mesto Košice na svojej webovej stránke.

Ako pripomína, na základe rozhodnutia krízového štábu mesta Košice došlo v uplynulom týždni k odstráneniu staticky narušeného múru na uvedenej ulici. Tieto stavebné práce spôsobili aj obnaženie koreňového systému stromov, ktoré pri ňom rástli.

„Po obhliadke na mieste zamestnancami Správy mestskej zelene (SMsZ) a ďalších odborníkov bolo rozhodnuté, že z dôvodu bezpečnosti okoloidúcich ľudí a motoristov musí dôjsť k ich výrubu,“ uvádza magistrát.

Podľa riaditeľky SMsZ Marty Popríkovej v dohľadnom čase plánujú na toto miesto vysadiť platany javorolisté. Tento druh je na rozdiel od pajaseňov podľa nej ideálny do mestského prostredia a dožíva sa aj dlhšieho veku. „Veľmi dobre odoláva suchu, prachu a prehrievaniu prostredia. Má atraktívny vzhľad a je schopný vytvoriť porovnateľne veľkú korunu,“ povedala.

Koľko kusov platanov bude na danom mieste možné vysadiť, má byť známe po rokovaní so správcami inžinierskych sietí.