Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Košický kraj

Košice chcú grantom podporiť kultúrne a športové podujatia

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Martin Baumann

Výzva je podľa mesta zameraná na spoluprácu medzi samosprávou a verejnosťou v rámci kultúrno-športového rozvoja mesta.

Košice 11. mája (TASR) - Verejnosť môže participovať na kultúrnych a športových podujatiach pre deti a mládež v Košiciach aj prostredníctvom grantovej výzvy, ktorú vyhlásilo mesto Košice. Zámerom je vytvoriť podujatie, ktorého myšlienka bude zameraná na zvýšenie atraktívnosti prostredia a života mladých ľudí žijúcich a pôsobiacich na území Košíc. Magistrát o tom informuje na svojej webovej stránke.

„Hlavným cieľom je aktívna participácia a osobný rozvoj mladých ľudí v rámci Európskeho roka mládeže 2022,“ uvádza mesto. Dodáva, že výzva je zameraná na spoluprácu medzi samosprávou a verejnosťou v rámci kultúrno-športového rozvoja mesta. Samotný projekt má osloviť čo najväčší počet mladých obyvateľov a jeho návštevníkov.

Do výzvy sa môžu zapojiť školy a školské zariadenia, ktoré nie sú v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice, ako aj občianske združenia či neziskové organizácie vykonávajúce športovú, respektíve kultúrnu činnosť. Žiadosti môžu podávať do konca mája. Celková alokácia výzvy je 20.000 eur, maximálna požadovaná dotácia predstavuje 1500 eur.

Bližšie informácie sú zverejnené na webovej stránke mesta.