Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Košický kraj

Piatim organizáciám pomôžu dobrovoľníci z radov košických hutníkov

Na archívnej snímke darca krvi. Foto: TASR/Milan Kapusta

Podujatie sa začína Hutníckou kvapkou krvi v piatok ráno v hematologicko-transfúznom oddelení nemocnice Košice-Šaca vo vstupnom areáli U. S. Steel.

Košice 17. júna (TASR) – Na pomoc piatim organizáciám budú počas piatka a soboty (18. - 19. 6.) zamerané aktivity dobrovoľníkov z radov košických hutníkov. Nasmerovaná je pre organizácie poskytujúce zdravotné a sociálne služby, aktivity pre deti a mládež či starostlivosť o životné prostredie a zvieratá. Aktivity sú súčasťou 15. ročníka firemného dobrovoľníckeho podujatia Hutníci pre Košice 2021.

Podujatie sa začína Hutníckou kvapkou krvi v piatok ráno v hematologicko-transfúznom oddelení nemocnice Košice-Šaca vo vstupnom areáli U. S. Steel. „Keďže počas pandémie nám počet darcov poklesol, obzvlášť vítame takýto cielený nábor. Roky spolupráce nás naučili zvládnuť desiatky odberov plynule a spracovať červené krvinky aj krvnú plazmu pre ľudí po úrazoch, operáciách či trpiacich rôznymi vážnymi ochoreniami,“ vyjadrila sa primárka oddelenia Annamária Bratková.

V piatok a sobotu môžu hutníci, ale aj široká verejnosť darovať trvanlivé potraviny, posteľnú bielizeň, kuchynské a hygienické potreby pre viaceré regionálne zariadenia Arcidiecéznej charity v Košiciach. Uvítajú aj dámske a pánske tenisky, tričká, mikiny, tepláky, deky, plachty, detské plienky, zavinovačky či kočiare. Zberné miesto bude v centre Arcidiecéznej charity na Masarykovej, v piatok v čase 12.00 - 18.00 h a v sobotu od 8.00 do 15.00 h.

V sobotu počas brigád budú dobrovoľníci pomáhať pri skrášľovaní Centra pre deti a rodiny na Hurbanovej aj pri údržbe areálov botanickej a zoologickej záhrady. V bývalom detskom domove vybudujú chodník, v botanickej záhrade dokončia úpravu terénu pri fitness zariadeniach v lesoparku a v zoologickej záhrade postavia drevený letný stanový tábor.