Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Košický kraj

Mesto Košice bude členom združenia Civinet so zameraním na dopravu

Richard Raši Foto: TASR/Štefan Puškáš

Pracovníkom v oblasti dopravy ponúka táto organizácia servis a odbornú podporu s cieľom sprístupniť im moderné trendy udržateľnej dopravy a možnosti čerpania finančných prostriedkov.


Košice 9. mája (TASR) - Mesto Košice vstupuje do združenia Civinet Česká a Slovenská republika, ktoré predstavuje sieť miest, obcí a regiónov z oboch štátov so zameraním na tému udržateľnej mobility. Pracovníkom v oblasti dopravy ponúka táto organizácia servis a odbornú podporu s cieľom sprístupniť im moderné trendy udržateľnej dopravy a možnosti čerpania finančných prostriedkov.

Vstup Košíc do Civinet Česká a Slovenská republika so sídlom v Brne schválili poslanci Mestského zastupiteľstva Košice koncom apríla. "Je to združenie, ktoré by malo pomôcť všeobecne k rozvoju dopravy na základe spolupráce s inými mestami," uviedol košický primátor Richard Raši.

Všetky mestá, ktoré sú zapojené do siete Civinet, majú možnosť využívať bohatú databázu projektov európskeho programu Civitas a inšpirovať sa riešeniami v oblasti dopravy z ostatných miest.

Členstvo v združení je pre mestá až do augusta 2016 bezplatné. Pridružené členstvo v Civinet už má Dopravný podnik mesta Košice (DPMK). Riadne členstvo s právom hlasovať môžu získať len samosprávy.