Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Košický kraj

VIDEO: Letecký deň v Košiciach ponúka ukážky vzdušnej akrobacie

Na snímke maďarský akrobatický pilot Zoltán Veres na lietadle MXS počas Košického leteckého dňa na letisku v Košiciach 8. septembra 2018. Foto: TASR - František Iván

Ťahákmi podujatia sú dvaja špičkoví svetoví leteckí akrobati - Maďar Zoltán Veres a Poliak Artur Kielak.

Košice 8. septembra (TASR) - Historické i moderné lietadlá, ukážku vzdušných bojov z druhej svetovej vojny, ako i akrobacie ponúka sobotňajší Košický letecký deň, TOP podujatie programu Terra Incognita.

"Areál Aeroklubu sa naplnil hneď predpoludním, sprievodný program začínal o 9.00 h, hlavný program o 11.00 h. Vďaka podpore krajskej samosprávy a ďalších partnerov je tohtoročný Košický letecký deň v novom, väčšom formáte, dokonca sa na ňom predstavujú až dve helikoptéry Black Hawk, takže o jednu viac ako na minulotýždňových SIAF v Sliači. Hlavný program sa odohráva v Aeroklube, ale v rámci tohto leteckého dňa majú návštevníci zdarma vstup aj do Múzea letectva a oba tieto body počas celého podujatia spája autobusová kyvadlová doprava, ktorá je zdarma," uviedol pre TASR Viktor Wurm z organizácie Košice Región Turizmus.



Ťahákmi podujatia sú podľa jeho slov dvaja špičkoví svetoví leteckí akrobati - Maďar Zoltán Veres a Poliak Artur Kielak.

"Aj na tomto TOP podujatí programu Terra Incognita môžu návštevníci zavítať do nášho stánku, kde sa môžu odfotiť v špeciálnej fotobúdke s jedinečným pozadím podujatia a pripravili sme aj súťaž o dve zaujímavé ceny - let vrtuľníkom a tandemový zoskok," doplnil Wurm.