Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Košický kraj

Mesto Košice začína s distribúciou informačných balíčkov pre seniorov

Foto: TASR - Milan Kapusta

Na základe doterajších poznatkov z mestského call centra predpokladá, že seniori budú mať záujem o potravinovú pomoc, respektíve hygienické balíčky.

Košice 8. apríla (TASR) - Mesto Košice začína od stredy s distribúciou balíčkov pre seniorov. Obálky budú obsahovať leták s informáciami a kontaktmi vrátane výhod, na ktoré majú seniori nárok počas vyhlásenej mimoriadnej situácie v súvislosti s rizikom šírenia nového koronavírusu. Informuje o tom mesto na svojej webovej stránke.

Obálky budú distribuovať v nasledujúcich dňoch do domácností zhruba 42.000 Košičanov, ktorí najneskôr 31. decembra dovŕšia vek 65 rokov a nachádzajú sa v databázach mestských častí. V obálke nájdu aj svoj sedemmiestny číselný osobný kód. „Prostredníctvom neho sa môžu zaregistrovať a využívať tak služby mesta, ktoré im v tejto mimoriadnej situácii poskytneme,“ uviedol primátor Jaroslav Polaček s tým, že automatický systém z call centra ich bude následne kontaktovať a zistí, o aký typ služby alebo druh sociálnej pomoci majú konkrétne záujem. Pripomenul, že mesto na rôzne sociálne opatrenia vyčlenilo 1,4 milióna eur, ktoré sú k dispozícii aj na tieto účely. Podľa neho tým, že pomoc bude doručená efektívne a účelne pre konkrétnych záujemcov, dôjde aj k úspore finančných prostriedkov z rozpočtu mesta.

Seniori sa v prípade záujmu o niektorú z ponúkaných druhov sociálnej pomoci môžu registrovať do databázy mesta Košice zo svojho telefónu. Podľa magistrátu je to pre nich výhodou pri prijímaní spätných volaní. Ak vlastný telefón nemajú, môžu tak urobiť cez svojich rodinných príslušníkov alebo známych. „V takom prípade však už vzájomná interakcia medzi nimi a mestom bude zložitejšia. Každému zaregistrovanému záujemcovi bude prostredníctvom unikátnych smart riešení poskytnutá adresná pomoc,“ uvádza.

Na základe doterajších poznatkov z mestského call centra predpokladá, že seniori budú mať záujem o potravinovú pomoc, respektíve hygienické balíčky.