Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Košický kraj

Košickú krytú plaváreň dočasne zatvorili, dôvodom je zakalená voda

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Branislav Račko

Problémy so zákalom vody sa objavili po obnovení prevádzky po viac ako trojmesačnej odstávke plavárne v rámci opatrení súvisiacich s novým koronavírusom.

Košice 26. júna (TASR) – Mestskú krytú plaváreň v Košiciach od piatka na niekoľko dní zatvorili. Dôvodom je zakalená voda. Podľa jej riaditeľa Vladimíra Hliváka bola aj napriek tomu zdravotne neškodná. TASR o tom za košickú mestskú časť (MČ) Staré Mesto, ktorá plaváreň vlastní aj prevádzkuje, informovala Renáta Némethová.

Problémy so zákalom vody sa objavili po obnovení prevádzky po viac ako trojmesačnej odstávke plavárne v rámci opatrení súvisiacich s novým koronavírusom. Podľa Hliváka sa snažili situáciu vyriešiť popri bežnej prevádzke, aby nemuseli jediný 50-metrový bazén v kraji znovu odstaviť, čo sa však nepodarilo. To, že voda bola zdravotne vyhovujúca, podľa MČ skonštatoval aj Úrad verejného zdravotníctva, ktorý v utorok (23. 6.) odobral vzorky.

"Na operatívnej porade s riaditeľom Vladimírom Hlivákom starosta Igor Petrovčik zadal úlohu vyšetriť príčiny zakalenej vody a zistiť, či je za problém zodpovedný ľudský faktor alebo zlyhanie technológie filtrovania," spresnila Némethová s tým, že rozhodol aj o okamžitom vypustení bazénov, ich vyčistení a následnom napustení, čo potrvá približne päť až deväť dní. Zároveň budú pracovať na odstránení technickej poruchy.