Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Košický kraj

V prostriedkoch MHD v Košiciach platí od augusta už len Mestská karta

ilustračné foto Foto: TASR

O vydanie Mestskej karty je možné požiadať na dvoch predajných miestach DPMK.

Košice 3. augusta (TASR) – Dopravný podnik mesta Košice zrušil platnosť starej karty BČK a od augusta bude v prostriedkoch MHD platiť iba Mestská karta Košice. Cestujúci, ktorí nebudú mať po tomto termíne novú kartu, môžu cestovať na papierový cestovný lístok alebo SMS lístok, pokiaľ si kartu nevybavia.

„Platnosť starých BČK kariet, ktorých držitelia majú viac ako 68 rokov, sa predlžuje do konca roka. V prípade tejto skupiny cestujúcich karta slúži len na identifikáciu bezplatne cestujúceho bez možnosti jej finančného zneužitia. Pokiaľ majú seniori záujem využívať zľavy na tovary a služby, tak si musia vymeniť starú kartu za novú mestskú,“ uviedla hovorkyňa DPMK Michaela Karaffová.

O vydanie Mestskej karty je možné požiadať na dvoch predajných miestach DPMK, v Zákazníckom centre na Bardejovskej ulici a v Predpredaji na Rooseveltovej ulici. Otvorené sú v pracovné dni od 7.00 h. do 18.00 h. Predajné miesta sú od soboty (2. 8.) zatvorené.

Cestovanie s kartou je podľa Karaffovej praktické aj lacnejšie. Základný papierový 30-minútový lístok stojí 0,60 eura, pričom pri nákupe cez kartu je jeho cena 0,58 eura. Výhodnejšia cena platí aj v prípade 60-minútového a 4-zastávkového lístka, ale aj cestovného lístka za prepravovanú batožinu alebo živé zviera.

Zostávajúci kredit na starej karte môže byť prenesený na novú Mestskú kartu alebo iný typ karty. Požiadať však možno aj o vrátenie kreditu v hotovosti.