Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Košický kraj

Polícia vypátrala Košičana, ktorý trikrát nahlásil bombu na súde

Ilustračná snímka Foto: TASR/Michal Svítok

Polícia naďalej vyšetruje aj staršie prípady anonymov a podľa hovorcu nevylučuje, že aj tieto vyrieši.

Košice 15. júna (TASR) - Košickým policajtom sa podarilo vypátrať anonyma, ktorý trikrát telefonicky nahlásil bombu na košickom súde. Zo spáchania prečinu šírenia poplašnej správy obvinili 37-ročného Marcela B. z Košíc. Bombu nahlásil dvakrát v máji a raz v júni.

"Na základe týchto telefonátov boli zakaždým zo strán záchranných zložiek vykonané opatrenia smerujúce k evakuácii súdu a následne vykonaná pyrotechnická prehliadka. Tie dopadli s negatívnym výsledkom. Riaditeľstvo správy Krajského súdu Košice v uvedených troch prípadoch vyčíslilo škodu na takmer 35.500 eur," informoval dnes košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

Obvineného muža polícia umiestnila do cely policajného zaistenia s návrhom na jeho vzatie do väzby. "Súd akceptoval návrh prokurátora a vyšetrovateľa na väzobné stíhanie obvineného, a to aj s prihliadnutím na jeho viacnásobnú trestnú minulosť. V prípade dokázania mu za tieto skutky hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov," dodal hovorca. Polícia naďalej vyšetruje aj staršie prípady anonymov a podľa hovorcu nevylučuje, že aj tieto vyrieši.