Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Košický kraj

Práce na Triede SNP či Toryskej ulici v Košiciach obmedzia vodičov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Henrich Mišovič

V prípade priaznivých poveternostných podmienok by mali byť práce ukončené v sobotu (25.8.).

Košice 23. augusta (TASR) – Opravy ciest v Košiciach si od piatka (24.8.) vyžiadajú krátkodobé dopravné obmedzenia. Ako informuje mesto Košice na svojej webovej stránke, pracovať sa bude na komunikáciách na Triede SNP, Toryskej a Rastislavovej ulici. V prípade priaznivých poveternostných podmienok by mali byť práce ukončené v sobotu (25.8.).

„V piatok (24.8.) ráno bude z dôvodu prác čiastočne uzavretá križovatka Trieda SNP – Toryská. Uzavreté v nej budú všetky priame jazdné pruhy, prejazdné ostanú iba pravé odbočenia z Triedy SNP a tiež z Toryskej ulice,“ uvádza magistrát s tým, že na križovatke stavbári zbrúsia starý asfaltový koberec a nahradia ho novým. „Ak bude počasie priať, všetky práce by mali byť ukončené v sobotu (25.8.) dopoludnia. Ide o posledný úsek na Triede SNP, kde ešte nový asfaltový koberec nebol položený,“ dodáva.

Z dôvodu výmeny asfaltového krytu dôjde v piatok (24.8.) okolo poludnia aj k zmene organizácie dopravy na úseku miestnej cestnej komunikácie na Rastislavovej ulici v dĺžke približne 110 metrov a šírke jedného jazdného pruhu. „Pôjde o úsek od Paulínyho ulice smerom ku križovatke ulíc Rastislavova a Južná trieda. V danom úseku bude ľavý odbočovací pruh skrátený, pretože bude pre motoristov využívaný ako protismerný jazdný pruh, a to od križovatky Rastislavova – Gemerská v smere na Južnú triedu,“ píše mesto Košice. Ako ďalej uvádza, predpokladá sa, že stavbári práce v tomto úseku ukončia rovnako v sobotu (25.8.) dopoludnia. Magistrát pripomína, že v prípade zhoršenia poveternostných podmienok to môže byť v pondelok 27. augusta.

Ako TASR informovala hovorkyňa Dopravného podniku mesta Košice (DPMK) a.s., Michaela Karaffová, z dôvodu asfaltovania križovatky neďaleko budovy magistrátu budú v piatok 24. augusta od 9.00 h do ukončenia prác odklonené spoje liniek 71 a 72. „V smere na Sídlisko KVP budú spoje liniek 71, 72 premávať cez ulice Toryská - Ružová - Laborecká - Trieda SNP (poza OC Galéria). Zastávka Ružová, OC Galéria bude dočasne premiestnená na začiatok Ružovej ulice a v smere do centra budú uvedené linky premávať cez ulice Moskovská - Popradská - Šafárikova trieda - Trieda SNP – Toryská,“ spresnila s tým, že zastávka Hodonínska bude dočasne premiestnená na Popradskú ulicu, na stanovište linky 17 smer Luník VIII.

DPMK pripomína, že pre zhustenie dopravy a možnej tvorby kolón vozidiel je pravdepodobné meškanie spojov liniek 71, 72, ale aj liniek 10, 11, 20L, 21, 23, 25, 32, 52 a 56, ktoré na tomto úseku premávajú.