Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 21. máj 2024Meniny má Zina
< sekcia Košický kraj

Košický primátor zvolal mimoriadne zasadnutie mestského zastupiteľstva

Na archívnej snímke Jaroslav Polaček. Foto: TASR - František Iván

Pod návrh na zvolanie neplánovaného MsZ sa podpísalo 28 zo 41 košických mestských poslancov.

Košice 5. februára (TASR) - Mimoriadne zasadnutie košického mestského zastupiteľstva (MsZ), o zvolanie ktorého požiadali primátora Jaroslava Polačeka poslanci, bude vo štvrtok (8. 2.) o 8.00 h. Informuje o tom mesto Košice na svojej webovej stránke.

"Poslanci na ňom budú diskutovať o návrhoch na zmenu štatútu mesta Košice. V pláne je okrem iného aj bod o zmene rokovacieho poriadku zastupiteľstva, informácie o stave strategických projektov mesta Košice za rok 2023 a personálne otázky," uvádza magistrát. MsZ chce tiež rokovať o pozastavených uzneseniach.

Pod návrh na zvolanie neplánovaného MsZ sa podpísalo 28 zo 41 košických mestských poslancov. V podateľni magistrátu ho odovzdali 29. januára, pričom na rokovanie navrhli termín 13. februára. Starosta Sídliska KVP Ladislav Lörinc vtedy uviedol, že by chceli prerokovať body, ktoré podľa neho neznesú odklad a reagujú na súčasnú krízovú situáciu a situáciu, ktorá nastala na konci vlaňajška, keď mestským častiam neboli zo strany mesta vyplatené podielové dane v plnej výške. Viacerí starostovia a mestskí poslanci sa v súvislosti s tým obrátili aj na prokuratúru. Vedenie mesta je presvedčené o zákonnosti a oprávnenosti svojho postupu.