Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Košický kraj

Projekty z východu opätovne podporí program Spoločne pre región

Ilustračné foto. Foto: TASR/František Iván

O grant sa môžu uchádzať neziskové organizácie a miestne samosprávy z Košického a Prešovského samosprávneho kraja, v ktorých pôsobia zamestnanci U. S. Steel Košice a jeho dcérskych spoločností.

Košice 26. októbra (TASR) – Grantový program Spoločne pre región opätovne rozdelí 13.500 eur na podporu verejnoprospešných komunitných projektov na východnom Slovensku. Deviaty ročník programu dnes otvorili Karpatská nadácia a košická hutnícka spoločnosť.

O grant sa môžu uchádzať neziskové organizácie a miestne samosprávy z Košického a Prešovského samosprávneho kraja, v ktorých aktívne pôsobia zamestnanci U. S. Steel Košice a jeho dcérskych spoločností.

Granty v maximálnej výške 2500 eur podporia realizáciu inovatívnych projektov vo sfére zvyšovania bezpečnosti vo všetkých oblastiach života, zmysluplných voľnočasových aktivít pre deti a mládež, ako aj environmentálnych aktivít a vzdelávania. Uzávierka prijímania žiadostí o príspevok je 15. január 2016.

Administrátorom grantového programu hutníckej spoločnosti je Karpatská nadácia. Od svojho otvorenia program podporil 82 projektov celkovou sumou takmer 215.000 eur. "Poväčšine ide o finančne nenáročné projekty, ktoré však prinášajú osoh lokálnej komunite a spájajú ľudí a organizácie z viacerých sektorov pre dobrú vec," povedal pri otvorení 9. ročníka prezident U. S. Steel Košice Scott Buckiso.

V minulom ročníku programu získalo podporu šesť organizácií, medzi nimi aj občianske združenie Priatelia trstenskej prírody na realizáciu projektu Včelárenie - sladké, zdravé, užitočné - skús si to s nami. Cieľom projektu bolo upozorniť na to, že včely sú veľmi dôležité pre ľudí a že k zlepšeniu ich podmienok na prežitie vedia prispieť všetci. Členovia združenia vybudovali desať úľov a poskytli ich záujemcom o včelárenie aj s ponukou zaučenia sa do tajov tohto remesla. Deň medu, záverečné podujatie projektu, pritiahol do Trsteného pri Hornáde početných obyvateľov obce i návštevníkov.