Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Košický kraj

Košickú Uličku remesiel rozžiaria sviečky, svietniky a lampáše

Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo

Pre návštevníkov podujatia Rozžiarená ulička sú pripravené tisícky sviečok.

Košice 2. októbra (TASR) – Košická Ulička remesiel (Hrnčiarska ulica) sa v sobotu 4. októbra už štvrtýkrát zaplní sviečkami, svietnikmi a lampášmi. Ako TASR informovala Miroslava Korytková z neziskovej organizácie Košice región umenia a kultúry (KRUK), Hrnčiarsku ulicu oživí aj hudba košického dua Calla. Priestory Raňajkárne Rozprávka zaplnia fotografie mladého autora Martina Pitoňáka.

Pre návštevníkov podujatia Rozžiarená ulička sú pripravené tisícky sviečok. Zapáliť a poukladať ich môžu na vopred určené miesta, do lampášov vyrobených šikovnými rukami detí z košických základných škôl alebo do svietnikov a zaváraninových pohárov, ktorými prispeli Košičania počas zbierky prebiehajúcej od 4. septembra.

"V Raňajkárni Rozprávka budeme mať aj predajnú výstavu fotografií Martina Pitoňáka s témou Košíc. Výťažok z ich predaja bude venovaný neziskovej organizácii Oáza – nádej pre nový život. Tá použije financie na pomoc ľuďom bez domova," vysvetlila Korytková.

Na Hrnčiarskej ulici budú v tento večer od 19.00 h otvorené a farebne osvetlené aj remeselnícke dielne. Ulička remesiel bude žiariť až do polnoci.