Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Košický kraj

KOŠICE: Rybári čistili brehy Hornádu, našli aj starý gauč

Na snímke zákutie brehu štrkoviska počas čistenia. Foto: TASR/Milan Kapusta

Súčasťou akcie bolo aj čistenie brehov štrkoviska Krásna v rovnomennej mestskej časti.

Košice 11. apríla (TASR) – Pracovnú sobotu mali dnes rybári a ďalší dobrovoľníci pri čistení brehov Hornádu v Košiciach, v úseku od splavu v mestskej časti Nad jazerom po sútok Hornádu s Torysou. Súčasťou akcie bolo aj čistenie brehov štrkoviska Krásna v rovnomennej mestskej časti.

Vyzbieraného odpadu bolo veľké množstvo. Nestačili naň ani dva kontajnery s celkovým objemom zhruba 50 kubických metrov, odvoz bude preto pokračovať v ďalších dňoch. Nad tým, čo všetko sú nezodpovední ľudia schopní do prírody vyhodiť, brigádnici neraz krútili hlavami.

"Pomôcť dnes prišlo 38 rybárov plus ďalší dobrovoľníci, celkovo sa zapojilo zhruba 45 ľudí, ktorí boli maximálne vyťažení. Pracovalo sa od 8.00 do 12.00 h. Na brehoch bol komunálny odpad, fľašky, plasty, časti dielov z áut, pneumatiky, dokonca sme našli aj starý gauč," uviedol pre TASR Tomáš Olšavský z miestneho úradu mestskej časti Košice - Krásna.

Akciu na pomoc životnému prostrediu organizuje každoročne Mestská časť Krásna v spolupráci so Slovenským rybárskym zväzom. "Každý člen rybárskeho zväzu musí odpracovať za rok najmenej jednu brigádu, takže sa spojilo potrebné s užitočným," dodal Olšavský.

Na snímke zákutie brehu štrkoviska po vyčistení.
Foto: TASR/Milan Kapusta



Rybári a dobrovoľníci 11. apríla 2015 čistili v Košiciach brehy rieky Hornád a štrkoviska Krásna nad Hornádom. Brigádu zorganizovala košická mestská časť Krásna v spolupráci zo Slovenským rybárskym zväzom. Čistil sa cca 8 km úsek Hornádu od splavu v mč Nad Jazerom až po sútok Hornádu s Torysou, tiež brehy štrkoviska Krásna n/H. Vyzbieralo sa cca 50 metrov kubických rôzneho odpadu. Kuriozitou štrkoviska je, že sa z jednej strany zaváža stavebným odpadom. Z toho odpadu sa vyplavujú ľahké časti, ktoré z druhej strany čistili brigádnici. Na snímke zákutie brehu štrkoviska počas čistenia, oproti breh sa zaváža stavebným odpadom.
Foto: TASR/Milan Kapusta


Rybári a dobrovoľníci 11. apríla 2015 čistili v Košiciach brehy rieky Hornád a štrkoviska Krásna nad Hornádom. Brigádu zorganizovala košická mestská časť Krásna v spolupráci zo Slovenským rybárskym zväzom. Čistil sa cca 8 km úsek Hornádu od splavu v mč Nad Jazerom až po sútok Hornádu s Torysou, tiež brehy štrkoviska Krásna n/H. Vyzbieralo sa cca 50 metrov kubických rôzneho odpadu. Kuriozitou štrkoviska je, že sa z jednej strany zaváža stavebným odpadom. Z toho odpadu sa vyplavujú ľahké časti, ktoré z druhej strany čistili brigádnici.
Foto: TASR/Milan Kapusta


Na snímke zákutie brehu štrkoviska počas čistenia, oproti breh sa zaváža stavebným odpadom.
Foto: TASR/Milan Kapusta


Na snímke párenie žiab na brehu štrkoviska.
Foto: TASR/Milan Kapusta


Na snímke zákutie brehu štrkoviska počas čistenia, oproti breh sa zaváža stavebným odpadom.
Foto: TASR/Milan Kapusta


Na snímke znečistený úsek brehu Hornádu.
Foto: TASR/Milan Kapusta


Na snímke rybár pri sútoku Torysy s Hornádom. Torysa sa vlieva zľava do Hornádu vpravo.
Foto: TASR/Milan Kapusta


Na snímke čistenie úseku brehu Hornádu, v pozadí mč Krásna.
Foto: TASR/Milan Kapusta