Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Košický kraj

Na košickom sídlisku nájdete živý betlehem, súčasťou je zbierka

Ilustračná snímka Foto: TASR/Martin Palkovič

Podľa farára farnosti Kráľovnej pokoja Košice – Juh Miroslava Giru je živý betlehem výkladom evanjelia a priblížením udalostí, ktoré sa stali, pre mladšiu generáciu, ale i pre starších.

Košice 26. decembra (TASR) – Rímskokatolícka farnosť Kráľovnej pokoja na košickom sídlisku Juh pripravila dnes na nádvorí pri kostole živý betlehem. Jeho súčasťou je i zbierka, ktorej výťažok má podporiť aktivity rodín vo farnosti.

"Je to také sprítomnenie nehy a Božej lásky. Aj minulého roku sme tu mali tieto dve oslice Elišku a Matildu. Myslím si, že práve to živé, veľmi milé zvieratko, ktoré púta pozornosť a láka rodiny, pomáha sprítomniť si túto chvíľu, Božie narodenie," povedala Adriana Čurajová z Centra pre rodinu Košice – Juh.

V úlohách Márie a Jozefa sa v ňom striedajú dobrovoľníci. "Je to príležitosť aj pre deti trocha sa zastaviť a zamyslieť nad tým, čo Vianoce sú a na chvíľočku sa stať takou svätou rodinou a možno taká príprava do budúcnosti pre tých mladých. Myslím si, že je to veľkým darom pre nás, pre Centrum pre rodinu, ktoré to pripravujeme, zároveň aj pre tých, ktorí prichádzajú z celých Košíc, pretože majú dôvod na prechádzku," povedala Čurajová.

Podľa farára farnosti Kráľovnej pokoja Košice – Juh Miroslava Giru je živý betlehem výkladom evanjelia a priblížením udalostí, ktoré sa stali, pre mladšiu generáciu, ale i pre starších. "Tak ako vždy pomôže príklad, či porovnanie v kázni, tak toto je taký živý príklad evanjelia. Toto je naša prvoradá túžba. Nechceme tu robiť ani súkromnú zoologickú záhradu, ani vypĺňať voľnočasové aktivity ľuďom, ale chceme priblížiť to biblické posolstvo," vysvetlil.

Výťažok zbierky pôjde podľa jeho slov na podporu aktivít rodín vo farnosti. "Stretnutia detí, na aktivity, ktoré bežia paralelne so životom vo farnosti počas celého roka. Tak ako všetko v réžii kostola potrebuje nejaké náklady, tak aj fungovanie spoločenstiev potrebuje milodary a prostriedky," skonštatoval Gira.