Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Košický kraj

Policajti prehľadávali budovu súdu, nahlásenú bombu nenašli

Ilustračné foto Foto: TASR

K podobnému prípadu došlo v Košiciach v pondelok. Uloženie bomby v pobočke banky na sídlisku Nad jazerom telefonicky oznámil polícii taktiež mužský hlas.

Košice 12. marca (TASR) – Bombu na košickom okresnom súde dnes krátko po 10.30 h telefonicky nahlásil na linku 158 mužský hlas. Z budovy na Štúrovej ulici okamžite evakuovali pracovníkov i ďalšie prítomné osoby. Na mieste zasahovali policajné hliadky a psovodi so služobnými psami na vyhľadávanie výbušnín.

"Pyrotechnická prehliadka bola ukončená o 13.20 h s negatívnym výsledkom. V zmysle Trestného zákona týmto konaním páchateľ úmyselne spôsobil nebezpečenstvo vážneho znepokojenia aspoň časti obyvateľstva nejakého miesta tým, že rozšíril poplašnú správu, ktorá nie je pravdivá," uviedol košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

Policajný vyšetrovateľ v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre prečin šírenia poplašnej správy s trestnou sadzbou na jeden až päť rokov. Polícia po páchateľovi pátra.

K podobnému prípadu došlo v Košiciach v pondelok (10.3.) popoludní. Uloženie bomby v pobočke banky na sídlisku Nad jazerom telefonicky oznámil polícii taktiež mužský hlas.