Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Košický kraj

Pre údajnú bombu museli evakuovať budovu košických súdov

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Policajti priestory prehľadali, žiadna bomba tam nebola.


Košice 6. októbra (TASR) – Evakuáciu budovy košických súdov si dnes dopoludnia vyžiadal anonymný telefonát o údajnej bombe. Neznámy mužský hlas oznámil krátko po 9.00 h na telefónnu linku 158 Policajného zboru Michalovce, že pre jeho brata "o 10 minút vybuchne na súde v Košiciach bomba".

Na základe telefonátu prerušili činnosť krajského súdu a troch okresných súdov. "Po evakuácii sudcov, zamestnancov a účastníkov súdnych konaní nasledovala obhliadka budovy košických súdov na Štúrovej ulici, vrátane pracoviska na Tichej ulici, ktorá bola ukončená s negatívnym výsledkom," informovala TASR hovorkyňa Krajského súdu v Košiciach Marcela Gálová.

Priestory hlavnej budovy sprístupnili sudcom a zamestnancom  o 11.30 h a verejnosti o pol hodinu neskôr. Priestory na Tichej sprístupnili pre všetkých o 12.00 h.

"V čase šírenia poplašnej správy neznámym páchateľom bolo v priestoroch budovy košických súdov približne 400 zamestnancov, sudcov, účastníkov pojednávaní a iných osôb," uviedla Gálová. 

Na akcii sa zúčastnili príslušníci Zboru väzenskej a justičnej stráže (ZVJS), policajti, psovod aj hasiči. K zraneniu osôb nedošlo.