Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Košický kraj

V košickej zoo pripravili festival maskotov s rozprávkových postavami

Ilustračné foto. Foto: TASR - František Iván

Deti sa s nimi budú môcť odfotiť a v rámci programu aj zabaviť. Môžu sa tiež zapojiť do pochodu maskotov a spoločného tanca.

Košice 9. septembra (TASR) – Viac ako 50 postavičiek z rozprávok Madagaskar, Pat a Mat, populárne tváre z rozprávok Walta Disneyho, ale aj hrdinovia klasických slovenských kreslených rozprávok sa predstavia v nedeľu od 14.30 h v košickej zoologickej záhrade. Pripravili tam šiesty ročník Veľkého festivalu maskotov.

Podľa Evy Malešovej z košickej zoo, deti sa s nimi budú môcť odfotiť a v rámci programu aj zabaviť. Môžu sa tiež zapojiť do pochodu maskotov a spoločného tanca. V sprievodnom programe organizátori pripravili tvorivé dielne, nafukovadlá, maľovanie na tvár.

"Táto akcia je už tradične spojená so začiatkom školského roka. Aj v tomto roku sme venovali zvýšenú pozornosť organizačnému zabezpečeniu. Posilnili sme predaj vstupeniek, pričom ich cena zostáva nezmenená. Pre návštevníkov sú pripravené dočasné parkoviská a k dispozícii je aj kyvadlová doprava. Keďže v prípade priaznivého počasia očakávame veľký počet návštevníkov, žiadame, aby rešpektovali pokyny mestskej i dopravnej polície a taktiež organizátorov," uviedla Malešová.

V rámci podujatia bude i charitatívna tombola, výťažok z ktorej poputuje Nadácii pre deti Slovenska.