Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Košický kraj

Víťažkom z charitatívneho behu podporia zverencov detských domovov

Ilustračné foto. Foto: TASR/Martin Baumann

Do košického podujatia sa zapojila verejnosť spolu s moderátorkou Anetou Pariškovou, atlétkou Alexandrou Bezekovou a kulturistkou Janou Purdjakovou.

Košice 2. mája (TASR) - Viac ako 1600 ľudí sa v sobotu 23. mája postavilo na štart Tesco Behu pre život v Košiciach. Na tábory pre zverencov detských domov sa tak podarilo vyzbierať viac ako 5000 eur.

Štafetu 8. ročníka behu prebrali Košice po Banskej Bystrici a Trnave. Športovo-charitatívne podujatie sa dnes koná v Trenčíne a počas nasledujúcich týždňov ho zorganizujú v Nitre, Žiline, Prešove a Bratislave.

Trasa behu v Košiciach predstavovala 4200 metrov. Kým niektorí účastníci celý úsek prebehli, iní ho pre dobrú vec odkráčali so svojimi deťmi či domácimi miláčikmi, informovali TASR z organizačného tímu podujatia.

Výťažok zo štartovného a finančných darov bude použitý na pomoc deťom z detských domovov. V spolupráci so Slovenským atletickým zväzom pre ne Nadácia Tesco pripraví profesionálne športovo-vzdelávacie tábory, kde okrem zážitkov môžu pohybovo nadané deti získať možnosť ďalšieho výkonnostného rastu.

Charitatívny beh podporujú známe osobnosti, ku ktorými pribudli v tomto roku úspešní športovci zo Slovenského atletického zväzu. Do košického podujatia sa zapojila verejnosť spolu s moderátorkou Anetou Pariškovou, atlétkou Alexandrou Bezekovou a kulturistkou Janou Purdjakovou.