Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Košický kraj

Košice už začali s opravami výtlkov

Foto: TASR/Michal Svítok

Na stavebnú údržbu komunikácií je v rozpočte mesta vyčlenených 1,5 milióna eur, z toho na opravy výtlkov milión eur.

Košice 15. marca (TASR) – Košická radnica využíva jarné počasie na prvé veľké opravy. S opravami sa už začalo takmer na celom území  mesta na hlavných ťahoch, v rozpočte je na to vyčlenených milión eur.

"Opravovali sme ich, samozrejme, i v zime, išlo však iba o havarijné prípady vzhľadom na to, že sa používali a ešte i doteraz používajú len náhradné technológie," vysvetlil vedúci referátu dopravy Juraj Cichanský s tým, že momentálne totiž ešte stále nie je vhodné počasie na to, aby boli spustené do prevádzky zariadenia na výrobu asfaltom obaľovaných zmesí.

V tomto prípade pomôže odborníkom pri likvidácii časti výtlkov oprava mosta na Hlinkovej ulici. "Keďže tam robia dokončovacie práce a treba spraviť povrchové úpravy asfalto-betónom, využijeme spustenie zariadenia a časť zmesi použijeme na opravu výtlkov. S opravami sme už začali, výtlky opravujeme na hlavných ťahoch v celom meste," dodal Cichanský.

Na stavebnú údržbu komunikácií je v rozpočte mesta vyčlenených 1,5 milióna eur, z toho na opravy výtlkov milión eur. Ide o rovnakú sumu, akú mal referát dopravy k dispozícii aj minulý rok. Našťastie, tohtoročná zima bola oveľa miernejšia ako tá predchádzajúca, preto ani nedošlo k tak výrazným poškodeniam povrchu vozoviek.