Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Košický kraj

Z britských navrátilcov testy u dvoch zistili nový koronavírus

Predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka. Foto: TASR - František Iván

Skupinu 15 repatriantov z rakúskeho Tirolska, ktorí prišli na internát v pondelok (6. 4.), budú testovať koncom tohto týždňa.

Košice 7. apríla (TASR) – Z viac než 200 slovenských repatriantov z Veľkej Británie, ktorých pred týždňom umiestnili do karantény na stredoškolskom internáte v Košiciach, na ochorenie COVID-19 pozitívne testovali dve osoby. TASR to v utorok potvrdil Úrad Košického samosprávneho kraja (KSK).

Navrátilcov v krajskom karanténnom zariadení na Medickej ulici testovali počas uplynulého víkendu (4. - 5. 4.). "Dnes sme boli informovaní o výsledkoch. Zo všetkých testovaných sú dvaja pozitívni na COVID-19. Ide o členov štvorčlennej rodiny, ktorá bola ubytovaná spolu. Celá rodina teda zatiaľ ostáva v karanténe v tomto zariadení," uviedol predseda KSK Rastislav Trnka. Tri osoby budú testované opakovane, zvyšní repatrianti budú môcť opustiť zariadenie.

Skupinu 15 repatriantov z rakúskeho Tirolska, ktorí prišli na internát v pondelok (6. 4.), budú testovať koncom tohto týždňa. "Žena, ktorá bola testovaná v Rakúsku s pozitívnym výsledkom, sa nachádza v izolácii, nie je v kontakte s inými osobami ani s dobrovoľníkmi," dodal Trnka.