Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Košický kraj

Košická tepláreň odstaví výrobu tepla a teplej úžitkovej vody

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Odstávka začne v utorok 17. júna o 00:01 h.

Košice 9. júna (TASR) - Tepláreň Košice, a. s. (TEKO) odstaví výrobu tepla a cirkuláciu primárneho horúcovodného rozvodu na území mesta Košice v utorok 17. júna o 00:01 h. Informovala o tom Jana Bačenková z marketingového oddelenia TEKO. „Odstávka sa týka celého mesta okrem mestskej časti Nad Jazerom, ktorá je zásobovaná cez novovybudovaný horúcovodný systém,“ spresnila.

Doplnila tiež, že v mestských častiach Košice - Staré Mesto, KVP, Terasa, Sever, Juh, časti sídliska Nad Jazerom (ulice Ždiarska, Sputniková, Raketová, Družicová, Važecká, Galaktická, Stálicová, Meteorová, Čechovova, Talinská), potrvá celosystémová odstávka do štvrtka 19. júna do polnoci a obnovenie dodávky sa predpokladá najneskôr do piatka 20. júna do 10.00 h. „Z dôvodu rozsiahlych rekonštrukčných prác na Palackého a Priemyselnej ulici sa obnovenie dodávok teplej úžitkovej vody v mestských častiach Dargovských hrdinov, Ťahanovce a ulica Palackého predpokladá najneskôr do nedele 22. júna do polnoci,“ zdôraznila Bačenková.

V letných mesiacoch, mimo vykurovacej sezóny, bude TEKO realizovať viaceré plánované opravy a preto dôjde k dočasným odstávkam teplej úžitkovej vody. V pláne nie sú zahrnuté odstávky spôsobené nepredvídanými okolnosťami. „Snahou spoločnosti je minimalizovať dobu odstávky a aj preto budú tepelné siete uvádzané do prevádzky hneď po ukončení bežných opráv,“ doplnila Bačenková ďalej.

Vykurovacia sezóna 2013 - 2014 sa oficiálne skončila v sobotu 31. mája 2014. TEKO dodávala teplo 227 dní, od 19. septembra 2013 do 19. mája 2014. Celkovo najnižšia priemerná denná teplota bola v Košiciach nameraná 26. januára, keď dosiahla 9 °C.