Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Košický kraj

Košické deti už privítali Nový rok na Detskom Silvestri

Detský Silvester v Historickej radnici v Košiciach 31. decembra 2014. Foto: TASR – Milan Kapusta

Moderátorom akcie bol Silvestrík – postavička, ktorú aj s profesionálnym hercom poskytlo Bábkové divadlo Košice. Deti zo ZUŠ na Miškoveckej ulici predviedli predstavenie Brumkáčikov boľavý zúbok.


Košice 31. decembra (TASR) – V košickej Historickej radnici na Hlavnej ulici už privítali Nový rok. "Už tretí rok pripravuje mesto Košice podujatie Detský Silvester a tam Nový rok prichádza už napoludnie," prezradil pre TASR organizátor a režisér akcie Richard Herrgott.

Ako dodal, schádzajú sa tu deti od troch do 14 rokov. "Vstupné je síce zdarma, ale keďže kapacita divadelnej sály Historickej radnice je obmedzená, tak si záujemcovia môžu už v predstihu vyzdvihnúť vstupenky v návštevníckom centre na Hlavnej ulici," doplnil Herrgott.



Každý rok je pre detičky pripravené nejaké prekvapenie. "Pre tých neposedných sme napríklad vybrali časť sedadiel a vytvorili pre nich herňu, aby sa mohli aj počas predstavení zahrať," poznamenal. Moderátorom akcie bol Silvestrík – postavička, ktorú aj s profesionálnym hercom poskytlo Bábkové divadlo Košice. Deti tiež zabávali populárne postavičky z filmov Walta Disneyho, deti zo súkromnej Základnej umeleckej školy na Miškoveckej ulici predviedli predstavenie Brumkáčikov boľavý zúbok, ale nechýbali ani malí speváci, diskotéka a hry.

"Posledné sekundy pred príchodom Nového roku odpočítal košický primátor Richard Raši a potom pozval deti na Novoročnú party do foyer, kde sa podávala torta, zákusky, limonáda a samozrejme aj detské šampanské," dodal na záver Herrgott.