Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Košický kraj

Tragická nehoda v Košických Olšanoch, chodec zrážku s autom neprežil

Foto: TASR

V Košickom kraji ide v tomto roku o tretiu smrteľnú dopravnú nehodu s tragickým koncom pre chodca.

Košické Olšany 11. februára (TASR) – Pri tragickej dopravnej nehode dnes predpoludním za obcou Košické Olšany (okr. Košice okolie) v smere na Ďurďošík vyhasol život 69-ročného chodca.

Košičan kráčal po krajnici v protismere jazdy vozidiel, keď ho okolo 11.00 h zrazil 44-ročný vodič s vozidlom zn. Škoda Octavia.

„Chodec pri dopravnej nehode utrpel zranenia, ktorým na mieste podľahol. Prípad na mieste prevzal vyšetrovateľ za účasti súdneho znalca z odboru dopravy,“ informoval košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

Dopravu na mieste nehody regulovali policajti. Požitie alkoholu u vodiča z Košíc nezistili. „Pravdepodobnou príčinou tejto nehody bolo nevenovanie sa plne vedeniu motorového vozidla zo strany vodiča, miera zavinenia a priebeh nehody sú predmetom vyšetrovania,“ konštatoval Szabó.

V Košickom kraji ide v tomto roku o tretiu smrteľnú dopravnú nehodu s tragickým koncom pre chodca. Policajti na cestách kraja vykonajú v stredu (12.2.) od 16.00 do 20.00 h dopravno-bezpečnostnú akciu zameranú práve na chodcov.