Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Košický kraj

Košickí policajti zadržali piatich mužov, mali sa dopustiť lúpeže

Foto: Ilustračné foto: TASR/Radovan Stoklasa

Za tento skutok je podľa polície možné uložiť trest odňatia slobody na tri až osem rokov.

Košice 15. januára (TASR) – Príslušníkom pohotovostnej motorizovanej jednotky Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach sa podarilo spacifikovať päťčlennú skupinu osôb, ktorá sa mala dopustiť lúpeže.

"K lúpežnému prepadnutiu 49-ročnej Košičanky došlo včera (14.1.) po 19.00 h na parkovisku pred obchodným domom na ulici Trieda KVP. Muži pred predajňou pristúpili k žene a pýtali od nej peniaze. Žena im ich odmietla dať a vošla do predajne na nákup. Po nákupe podišla k bankomatu, ktorý sa nachádza pred predajňou. Keď si vybrala peniaze, prišla na parkovisko, kde si kabelku uložila na sedadlo spolujazdca svojho vozidla a naštartovala. Muži obkľúčili jej vozidlo a jeden z nich jej otvoril dvere spolujazdca a drzo a arogantne povedal poškodenej, že mu má dať peniaze. Schmatol jej kabelku, ktorou sa mu snažila v krádeži zabrániť a z miesta aj s ostatnými ušiel. Poškodená pri bránení svojej kabelky utrpela zranenia ruky, ktoré si vyžiadali lekárske ošetrenie," informoval košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

Krádežou kabelky bola žene spôsobená škoda okolo 300 eur. Policajná hliadka pohotovostnej motorizovanej jednotky, ihneď po príchode začala prehľadávať okolie. Neďaleko na Bauerovej ulici zbadala skupinku podozrivých.

"Muži sa po vzhliadnutí policajného vozidla dali okamžite na útek. Na mieste zasahovalo niekoľko policajných hliadok, ktorým sa podarilo všetkých piatich mužov vo veku 31 až 44 rokov zadržať aj napriek tomu, že kládli aktívny odpor a museli voči nim použiť aj donucovacie prostriedky. Všetci piati muži pochádzali zo sídliska Luník IX a boli predvedení na príslušný útvar," priblížil Szabó.

V tejto súvislosti vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Košiciach v danej veci vykonáva potrebné procesné úkony a po ich vykonaní bude môcť vzniesť obvinenie zo spáchania zločinu lúpeže.

"Za tento skutok je možné uložiť trest odňatia slobody na tri až osem rokov," uzavrel policajný hovorca.