Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. júl 2024Meniny má Božena
< sekcia Košický kraj

Košický kraj: Na projekty v pohraničí s Maďarskom pôjde 1,5 mil. eur

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Júlia Jánošíková

Tento týždeň odštartovala prvá výzva pre malé projekty v novom období vo výške takmer 1,5 milióna eur. Celkový rozpočet jedného projektu môže byť 16.500 až 49.500 eur.

Košice 25. októbra (TASR) - Festivaly, športové či kultúrne podujatia, tábory, ale aj odborné konferencie a programy v slovensko-maďarskom pohraničí môžu získať finančnú podporu z eurofondov. Záujemci sa o ňu môžu uchádzať z Fondu malých projektov Programu Interreg VI-A Maďarsko - Slovensko. Informoval o tom Košický samosprávny kraj (KSK).

Tento týždeň odštartovala prvá výzva pre malé projekty v novom období vo výške takmer 1,5 milióna eur. Celkový rozpočet jedného projektu môže byť 16.500 až 49.500 eur. Termín na podávanie žiadostí je do 15. novembra.

Realizáciu Fondu malých projektov vo východnej programovej oblasti zabezpečuje Európske zoskupenie územnej spolupráce (EZÚS) Via Carpatia, kde je KSK spoluzakladateľom. Týka sa to spolu šiestich krajov na slovenskej a maďarskej strane.

"Medzi najväčšie výhody čerpania peňazí v novom programovom období patrí to, že záujemcovia získajú financie na základe počtu účastníkov podujatí, čo žiadateľom uľahčí prípravu rozpočtov," uviedol predseda KSK Rastislav Trnka.

O dotáciu môže po splnení podmienok požiadať každý s dobrým nápadom, pričom dĺžka projektu nesmie presiahnuť desať mesiacov a jeho realizácia môže spadať do obdobia medzi 1. marcom a 31. decembrom 2024. Podmienky žiadosti nájdu žiadatelia na webstránke https://spf-viacarpatia.eu/vyzva-na-predkladanie-projektovych-ziadosti-o-fp/.

"Veríme, že nový Fond malých projektov zaujme všetky relevantné inštitúcie prihraničných oblastí, ktoré pripravia hodnotné projekty na svojich územiach a aj takýmto spôsobom prispejú k rozvoju našich regiónov," povedala riaditeľka EZÚS Via Carpatia Julianna Máté.