Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Košický kraj

Na cestách Košického kraja bude dnes popoludní viac policajtov

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Kapusta

Kontrolované bude vybavenie bicyklov, používanie ochranných prilieb, reflexných prvkov či reflexných bezpečnostných odevov za zníženej viditeľnosti, ako aj používanie priechodov pre chodcov.

Košice 30. mája (TASR) - Na cestách Košického kraja bude sa dnes popoludní bude konať osobitná policajná dopravná akcia. Kontrolám sa nevyhnú vodiči, ani iní nemotoroví účastníci, ako sú chodci a cyklisti.

"Do akcie sa zapoja policajti dopravnej, poriadkovej i železničnej polície. Zamerajú sa na dodržiavanie rýchlosti jazdy vodičmi vozidiel a na dodržiavanie pravidiel cestnej premávky jej nemotorovými účastníkmi," informovala košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Kontrolované bude vybavenie bicyklov, používanie ochranných prilieb, reflexných prvkov či reflexných bezpečnostných odevov za zníženej viditeľnosti, ako aj používanie priechodov pre chodcov. Policajti sa podľa oznámenia sústredia aj na vodičov a tých účastníkov cestnej premávky, ktorí porušujú pravidlá cestnej premávky agresívnym a arogantným spôsobom.

"Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Košiciach vyhlásilo dnešnú celokrajskú dopravnú akciu s cieľom pozitívneho ovplyvnenia bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky, a predovšetkým v záujme znížiť počet nehôd s následkami na životoch a zdraví," uviedla Mésarová.