Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Košický kraj

V Košickom kraji postavili prvý Thermal park

Slávnostný krst priestorov nového projektu na Zemplínskej Šírave - Thermal park Šírava, ktorý sa uskutočnil 30. apríla v oblasti Kaluža - Medvedia hora. Na snímke interiér budovy Thermal parku Šírava. Foto: TASR/Roman Hanc

Pridanou hodnotou vodného sveta, ktorý sa rozprestiera na ploche 600 štvorcových metrov, je jeho voda, ktorá má schopnosť liečiť rôzne choroby.

Kaluža 30. apríla (TASR) - Po dvoch rokoch sa dnes slávnostným požehnaním nového Thermal parku na Zemplínskej šírave oficiálne skončila jeho výstavba. Spomínaná turistická atrakcia je prvou svojho druhu na území Košického kraja. Verejnosti bude sprístupnená po testovacej prevádzke pravdepodobne v júni tohto roka.

Akvapark, ktorý je situovaný v stredisku Medvedia hora, postavila spoločnosť TRR Centrum Kaluža. Obchodný podiel v nej má okrem viacerých podnikateľských subjektov aj obec Kaluža. Do majetku spoločnosti vložila pozemok, kde stojí nový Thermal park a takmer kilometer hlboký vrt. Ten je zdrojom termálnej vody s teplotou 40 stupňov Celzia pre bazény a systém vykurovania celého rekreačného areálu.

Spomínaný projekt, ktorý má pomôcť rozvoju turizmu na Zemplínskej šírave, si podľa slov riaditeľa uvedenej spoločnosti Juraja Naščáka vyžiadal vyše päť miliónov eur - všetko zo súkromných zdrojov. Súčasťou Thermal parku je napríklad relaxačný, plavecký, ale aj vlnový bazén. Návštevníci tam nájdu vodné detské ihrisko, hojdací záliv, divokú rieku a viacero šmýkačiek.

Pridanou hodnotou vodného sveta, ktorý sa rozprestiera na ploche 600 štvorcových metrov, je jeho voda, ktorá má schopnosť liečiť rôzne choroby. Je totiž takmer identická s vodou, ktorá sa v minulosti využívala v dnes už nefungujúcich Sobranských kúpeľoch. Zariadenie navštevovali v minulosti hlavne ľudia s kožnými a reumatickými ochoreniami.