Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Košický kraj

Krajskú Správu ciest bude ako generálny riaditeľ viesť Anton Trišč

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Do konkurzu na obsadenie funkcie generálneho riaditeľa SC KSK sa celkovo prihlásili piati uchádzači, jeden z nich nespĺňal požadované odborné predpoklady a jeden svoju neúčasť vopred ospravedlnil.

Košice 28. júna (TASR) – Generálnym riaditeľom Správy ciest Košického samosprávneho kraja (SC KSK) sa od 1. júla stane Anton Trišč, doterajší vedúci oddelenia riadenia a organizácie. Do funkcie ho na základe návrhu výberovej komisie v pondelok vymenovalo zastupiteľstvo KSK.

"Správa ciest sa nachádza v situácii, keď potrebuje zásadnú transformáciu. V správe ciest vidím veľmi veľký potenciál. To, čomu by som sa chcel venovať, čo považujem za prioritu, je nastavenie systému fungovania, a to primárne v oblasti riadenia výkonu," povedal Trišč pred krajskými poslancami. Riadenie výkonu má byť podľa neho transparentné a viditeľné z pohľadu vecného plnenia investícií, opráv či údržby. Za dôležité považuje aj oblasť strategického riadenia. "Potrebujeme si zadefinovať, kde chceme byť o tri až päť rokov v oblasti stavebnotechnického stavu ciest a mostov, to je pre mňa primárne," konštatoval.

Do konkurzu na obsadenie funkcie generálneho riaditeľa SC KSK sa celkovo prihlásili piati uchádzači, jeden z nich nespĺňal požadované kvalifikačné a odborné predpoklady a jeden svoju neúčasť vopred ospravedlnil. Písomnej časti sa zúčastnili okrem Trišča aj Peter Štekláč a Milan Lesňák. Do verejnej ústnej časti postúpili prví dvaja, v rámci nej predstavili svoje zámery v oblasti smerovania organizácie i koncepciu rozvoja.

Riadením SC KSK bola od marca tohto roku poverená Zuzana Slivenská, keď na poste riaditeľa organizácie skončil Jozef Rauch.