Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Košický kraj

Krompašská nemocnica od pondelka povoľuje návštevy

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Každý návštevník alebo sprievod pri pôrode musí byť buď očkovaný, alebo sa preukáže, že ochorenie COVID-19 prekonal.

Krompachy 14. mája (TASR) – Nemocnica v Krompachoch reaguje na zlepšenú pandemickú situáciu a nové usmernenie ministerstva zdravotníctva. Od pondelka 17. mája povoľuje návštevy hospitalizovaných pacientov a sprievod pri pôrode. Budú však platiť presné pravidlá, ktoré všetci príbuzní musia rešpektovať, upozorňuje Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel, pod ktorú patrí aj krompašská nemocnica.

"Návštevy príbuzného sa môžu uskutočniť v stanovenom čase návštevných hodín v pondelok až piatok od 14.30 do 16.00 h a počas víkendu medzi 13.00 a 15.00 h v maximálnom počte dvoch ľudí po dobu 15 minút," vysvetlil riaditeľ zariadenia Miroslav Kraus.

Ako Pavliková doplnila, každý návštevník alebo sprievod pri pôrode musí byť buď očkovaný, alebo sa preukáže, že ochorenie COVID-19 prekonal. Navštíviť príbuzných umožnia zdravotníci aj tým, ktorí sa preukážu negatívnym výsledkom antigénového testu nie starším ako 24 hodín alebo PCR testu, nie starším ako 72 hodín. "Na covidovom oddelení sú návštevy pacientov naďalej zakázané," uzavrela.