Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Košický kraj

Opravu cesty na hlavnom ťahu medzi Čaňou a Haniskou dokončia

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Úsek dlhý celkovo 3,5 kilometra by mal byť dokončený do konca mája.

Čaňa 16. mája (TASR) – Na oprave povrchu vozovky na ceste od kruhového objazdu v Haniske po železničné priecestie v Čani (okres Košice-okolie) sa v nasledujúcich dňoch bude opätovne pracovať. Úsek dlhý celkovo 3,5 kilometra by mal byť dokončený do konca mája. Informoval o tom Úrad Košického samosprávneho kraja (KSK).

Po kladení prvej vrstvy mikrokoberca vlani na jeseň zmarilo opravu cesty tretej triedy nepriaznivé počasie. Po zlepšení podmienok sa na tento úsek cestári vracajú. Prípravné práce sa začnú v pondelok (17. 5.). Cestu vyčistia od posypového materiálu a všetky výtlky opravia teplou živičnou zmesou. Následne na cestu aplikujú spojovací postrek a položia novú obrusnú vrstvu asfaltového mikrokoberca. Počas prác bude doprava na opravovanom úseku obmedzená do jedného jazdného pruhu.

Okrem toho, že zhotoviteľ pred zimou práce nedokončil, vysoká dynamika premávky smerujúca k priemyselnému parku počas zimy spôsobila, že prvá vrstva asfaltovej vrstvy bola poškodená a na ceste sa vytvorili nové výtlky. Z toho dôvodu došlo k opätovnému poškodeniu tejto frekventovanej cesty. Zhotoviteľ preto bude musieť ešte pred položením finálnej vrstvy asfaltového mikrokoberca opraviť aj výtlky, ktoré sa na ceste vytvorili,“ informoval riaditeľ Správy ciest KSK Anton Trišč.

Náklady na rekonštrukciu vo výške viac než 212.000 eur financuje kraj zo svojho rozpočtu.