Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Košický kraj

Košickí kraj zaočkuje ľudí, ktorým neprišla SMS na druhú dávku

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Čo sa týka zdravotníkov výjazdovej očkovacej služby KSK, podľa Terezkovej vyrazia tento týždeň do obcí Bôľ, Kráľovský Chlmec, Buzica, Medzev, Helcmanovce, Prakovce, Veľké Kapušany, Ptrukša aj Gelnica.

Košice 17. mája (TASR) – Košický samosprávny kraj určil hodiny pre ľudí, ktorí boli zaočkovaní prvou dávkou vakcíny AstraZeneca a ani po 12 týždňoch im neprišla SMS s termínom na očkovanie druhou dávkou tejto vakcíny.

Do veľkokapacitného očkovacieho centra v Košiciach môžu prísť od stredy do piatka po 15:00, očkovacie centrum bude otvorené do 17:30. V prípade vyššieho záujmu sú pripravení očkovať aj dlhšie. TASR o tom informovala hovorkyňa KSK Anna Terezková.

KSK eviduje množstvo podnetov od obyvateľov, ktorým SMS na druhú dávku očkovania proti ochoreniu COVID-19 do stanoveného termínu neprišla.

„Problémy komunikujeme s Národným centrom zdravotníckych informácií (NCZI), ktoré spravuje registračný systém. Aby sme obyvateľom nášho kraja vedeli zabezpečiť, že dostanú druhú dávku vakcíny včas, každý deň, keď sa očkuje vakcínou od AstraZenecy, sme určili osobitné hodiny práve pre tých, ktorým neprišla SMS s termínom na očkovanie,“ uviedol predseda KSK Rastislav Trnka.

Druhou dávkou vakcíny AstraZeneca sa bude vo veľkokapacitnom očkovacom centre na Ostrovského ulici v Košiciach očkovať od stredy do piatka (19. - 21. 5.). V očkovaní touto vakcínou budú pokračovať aj nasledujúci týždeň, a to od 26. do 28. mája.

Kraj pripomína, že v tomto týždni bude očkovať každý deň, teda od pondelka do nedele (23. 5.). V prevádzke budú všetky tri veľkokapacitné očkovacie centrá. Naďalej očkujú všetkými registrovanými vakcínami, v prípade AstraZenecy sa očkuje už iba jej druhou dávkou.

Veľkokapacitné očkovacie centrum v Michalovciach by malo byť opäť v prevádzke počas víkendu, keď sa tam bude očkovať vakcínou od spoločnosti Pfizer/BioNTech. Vo vakcinačnom centre v Spišskej Novej Vsi sa bude cez víkend očkovať Modernou.

„V súčasnosti máme dostatok vakcinačných látok, po víkende sú opäť voľné termíny na očkovanie. Každému, kto má o očkovanie záujem preto odporúčam, aby neváhal a zaregistroval sa,“ dodal Trnka. Registrovať sa možno prostredníctvom čakárne NCZI na vakcinacia.nczisk.sk/registracia, prípadne ako náhradníci cez krajský registračný systém www.ockovanieksk.sk.

Čo sa týka zdravotníkov výjazdovej očkovacej služby KSK, podľa Terezkovej vyrazia tento týždeň do obcí Bôľ, Kráľovský Chlmec, Buzica, Medzev, Helcmanovce, Prakovce, Veľké Kapušany, Ptrukša aj Gelnica. Očkovať budú seniorov nad 60 rokov.