Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Košický kraj

Let do Hurghady dnes začal na Letisku Košice letnú charterovú sezónu

Letisko Košice, archívne foto Foto: TASR/František Iván

Kompletný zoznam charterových destinácií s odletom z Košíc na tohtoročnú letnú sezónu predstavil výkonný riaditeľ a predseda predstavenstva košického letiska Karl Dandler.

Košice 3. júna (TASR) - Letom do egyptskej Hurghady dnes odštartovala letná charterová sezóna na Letisku Košice. Lietadlo typu Boeing 737-800 so 146 cestujúcimi na palube nabralo smer do Egypta o 10.35 h, išlo o let českej leteckej spoločnosti Travel Service.

Kompletný zoznam charterových destinácií s odletom z Košíc na tohtoročnú letnú sezónu predstavil výkonný riaditeľ a predseda predstavenstva košického letiska Karl Dandler.

"Na výber je spolu 13 prímorských destinácií, konkrétne Antalya (Turecko), Burgas (Bulharsko), Cagliari (Taliansko - Sardínia), Heraklion (Grécko - Kréta), Hurghada (Egypt), Korfu (Grécko), Lamezia Terme (Taliansko – Kalábria), Monastir (Tunisko), Rijeka (Chorvátsko), Rhodos (Grécko), Ercan (Severný Cyprus), Tirana (Albánsko) a Izmir (Turecko). Je z čoho vyberať a veríme, že cestovné kancelárie pripravili pre dovolenkárov atraktívne ponuky," uviedol. V zozname si cestujúci môžu nájsť aj novinky, a to konkrétne albánsku Tiranu a tureckú destináciu Izmir.

Počas letnej sezóny 2014 košické letisko vybavilo spolu 124.363 charterových cestujúcich. "Ak všetko pôjde podľa aktuálnych predpokladov, tohtoročné leto by malo byť približne na úrovni vlaňajšej mimoriadne úspešnej sezóny," konštatoval Dandler. Na lety do bulharského Burgasu a na grécky ostrov Rodos si možno zakúpiť aj samostatnú letenku.

Celoročne sú z Košíc prevádzkované spojenia do Londýna, Bratislavy, Kyjeva, Prahy a Viedne prostredníctvom partnerských aerolínií Wizz Air, České aerolínie a Austrian Airlines. Po otvorení základne na letisku od 5. júna bude Wizz Air každý piatok a pondelok prevádzkovať aj lety z Košíc do Milána Bergama a každú stredu a nedeľu do severoanglickej destinácie Doncaster Sheffield, informovalo letisko.