Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Košický kraj

Mesto Medzev prijalo úver vo výške 250.000 eur

Medzev, archívna snímka. Foto: TASR - Marián Holubčík

Vplyvom zníženia podielových daní a momentálnej situácie bude mesto potrebovať vyšší úver, spresnila Zvirinská.

Medzev 5. apríla (TASR) – Mesto Medzev v okrese Košice-okolie prijalo úver vo výške 250.000 eur. Mestskí poslanci to na svojom marcovom zasadnutí odobrili, rozhodli sa tak prioritne z dôvodu zníženia príjmov z podielových daní. Ako pre TASR potvrdila prednostka mestského úradu Romana Zvirinská, peniaze z úveru majú slúžiť na financovania kapitálových výdavkov.

„Účelom prijatia úveru je krytie kapitálových výdavkov mesta Medzev a krytie investičných aktivít mesta schválených v rozpočte mesta na rok 2021. Ide napríklad o projektovú dokumentáciu na opravu mosta, ktorý je v havarijnom stave po povodňovej aktivite v meste v priebehu minulého roka, či projektovú dokumentáciu na rekonštrukciu budovy materskej školy,“ povedala s tým, že z týchto zdrojov chcú financovať aj projektovú dokumentáciu na revitalizáciu Sídliska mladosť.

Mesto pôvodne počítalo s úverom vo výške 150.000 eur. „Vplyvom zníženia podielových daní a momentálnej situácie bude mesto potrebovať vyšší úver,“ spresnila Zvirinská. Zadlženosť mesta pred prijatím úveru predstavovala 9,45 percenta. Po jeho prijatí má ísť o 13,55 percenta.